Juup...Se on nimitys, jolla kutsuisin eilisiä treenejämme. Vaiko tuuraustreenit? Pääsimme nimittäin tuuraamaan naapuriamme (kiitos Kiki ja muut!) omatoimitreeneihin mattopohjaiseen halliin, ja nämä olivatkin sitten viimeiset harjoitukset ennen tulevia kilpailuja... Jäiks! Ilmoittauduttu siis ollaan jo, nyt vain kauhulla seurataan kasvavaa osallistujamäärää netistä ;) Treeneissä olikin tällä kertaa meille hyvinkin hyödyllisiä kikkoja kokeiltavaksi, alla jälleen radat (alkaa olemaan tämä ratapiirrosten teko näköjään jo vähän enemmän sääntö kuin poikkeus...). Ensimmäinen rata...:

2153361.jpg

Alun rengas tuotti meille ongelmia ja minulle pakokauhua, mutta treenien edetessä Sara jo muisti, miten kyseinen este tuli suorittaa... Ensimmäisen putken jälkeen lisäsin haastetta ohjaamalla sarjan 4-5-6 oikealta, eli keppien puolelta, lähettäen Saran sitten kutosen jälkeen putkeen takaaleikaten. Jälleen riskialtis päähänpistoni onnistui ja pääsimme jatkamaan kohtaan, jossa radan varsinainen ohjausharjoitus tuli. Radan teemana kun oli juuri takaakierto. Kasi mentiin vielä yli, mutta sarja 9-10-11 mentiin kaikki takaa kiertäen. Lopuksi hyppy 12, jonka jälkeen koiran sai lähettää vielä putkeen, jos halusi. Takaakierrot menivät meillä hyvin, ja osasin valssata oikeaan aikaan oikeassa paikassa niin, että se ohjasi koiraa kääntymissuuntaan. Vielä minun pitää tosin mennä aika lähelle takaa kierrettävää estettä, joten jos jotakin haluaisi ruveta keväällä/maneesitreeneissä uuden vuoden jälkeen viilaamaan, voisi se olla takaakiertoon lähetys. Tjaa-a...sitten toinen rata, joka pohjautui ensimmäiseen rataan...:

2153406.jpg

Hmm...Numerot tekevät tästä aika sotkuisen, mutta oikeasti rata oli melko simppeli - tosin nopeutta se vaati. Heti alussa käytin tilaisuutta hyväkseni ja ohjasin puomin keppien toiselta puolelta (eli kepit jäivät minun ja puomia suorittavan koiran väliin). Uhkarohkeaa jälleen, monestakin eri syystä, mutta toimivaa, ja hirmuisella spurtilla pääsin vielä varmistamaan koiran alastulokontaktin, jesh! :) Jälleen putken jälkeen sama kolmen suora, jonka ohjasin oikealta puolelta kutosen jälkeen takaa leikaten. Nyt ei mentykään putkeen, vaan samantien seuraavalle hyppyesteelle, seiskalle, jonka jälkeen tiheää valssia siksakin välissä. Hypyn 12 jälkeen otin koiran esteen takaa kahdelle viimeiselle hypylle ja loppusuoralla kepit ja rengas. Rata meni upeasti, eikä juuri valittamista ollut. Keppien loppuosassa Sara meinasi kiirehtiä renkaalle, joten siinä piti mennä käden kanssa avuksi.

Ihan mukavalta pohjalta siis lähdetään kisaamaan, ohjaus on kunnossa. Ainut este, joka tässä vaiheessa mietityttää on pussi, jota emme ole vuoteen kokeilleet... o.o No, ehkä se siitä... tai sitten ei.