Innostuttiin Saran kanssa sitten treenaamaan taas keppejä tuossa kotipihalla. Treenasimme niin nopeutta, sisäänmenon hakemista eri kulmista kuin molempia puoliakin. Ns. vaikeammaltakin puolelta Sara osaa hakea sisäänmenon itse poispäin-käännöksellä ja "heittämällä" eli kädellä ikään kuin viskaamalla koira oikeaan osoitteeseen siihen kuitenkaan koskematta :) Nopeuskin alkaa olla kunnossa molemmilta puolilta mentäessä. Keppien vasemmalta puolelta tultaessa meno ei ole aivan yhtä varmaa kuin oikealta, mutta virheetöntä siltikin.

Sisäänmenon hakemista otimme niin paikoiltamme kuin vauhdistakin. Näitä molempia otimme eri kulmista, eri puolilta ja niin, ettei minun sijainnillani ollut väliä. Loppujen lopuksi saatoin seistä paikoillani, juosta vieressä, kävellä keppien viertä tai juosta koiran edellä - ja Sara pujotteli itsenäisesti. :) Ihanaa, kun kepit alkavat vihdoin sujua!

Lopuksi halusin vielä mittauttaa suorituksemme, että voin seurata kehittymistämme jatkossa. Keppien nopeudeksi (keppien välit eivät olleet tarkasti mitattuja, vaan silmämääräisesti olin ne maahan tökännyt) saimme 3.46 sekuntia käsin sekuntikellolla aikaa ottaen. Vauhti on siis suhteellisen nopeaa! Huvin vuoksi halusin myös testata miten kaukaa Sara osaa hakea kepit 90 asteen kulmasta. Suurin, mitä uskalsin tässä vaiheessa kokeilla oli seitsemän metriä (7m), ja Sara haki oikean välin pujotellen kepit loppuun saakka ilman, että minun täytyi liikkua askeltakaan! Hurjaa... Alla vielä piirros selvennykseksi :)

1982505.jpg

Keskiviikkona sitten seuraavat agilitytreenit :) Toivottavasti ohjelmaan kuuluisivat myös kepit, että saisin kokeilla tuota lähettämistä käytännössä - nyt, kun vihdoinkin saattaisin uskaltautua riskinottoon! ;)